2009.08.13 - Ducza Anita a Férfi VB-n!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Az AIBA női mérkőzéseket szervezett a Felnőtt Világbajnokság döntőjére

Nagy megtiszteltetés érte a magyar női amatőr ökölvívást. A világbajnoki ezüstérmes Ducza Anita részt vehet a Felnőtt férfi Amatőr Világbajnokságon. Természetesen nem a férfi mezőnyben, hanem a női ökölvívás bemutatóján léphet a kötelek közé. Ducza Anita annak a négy lánynak az egyike, akiket az AIBA választott ki és hívott meg az edzőikkel együtt a szeptemberi világversenyre. Az esemény szervezése is azt mutatja, hogy az AIBA is nagyon bízik a NOB-nak a lányok olimpiai részvételével kapcsolatos pozitív döntésében.
Milánóban, két súlycsoportban kerül sor női mérkőzésre. Anita 75 kg-ban a kínai világbajnok Li Jin Zi ellen húz majd kesztyűt, míg a másik párost Nagisetty Usha (IND) - Davide Marcie (ITA) alkotja az 57kg-os kategóriában. Anita edzőjével, Fischer Lászlóval Szeptember 9.-én érkezik Olaszországba, ahol a többiekkel együtt protokolláris rendezvényeken képviselik a női ökölvívást, majd a VB döntőjében mutathatják meg tudásuk legjavát, bizonyítva azt, hogy a női ökölvívás is megérett az olimpián való részvételre.
Akik nyomon követik az amatőr ökölvívás eseményeit, tudják hogy a Férfi VB-t közvetlenül a Női EB előtt rendezik, így Anita a hazaérkezését követő nap már a lányokkal repül Ukrajna felé az év legfontosabb női versenyére. S bár nagyon örülünk, hogy magyar öklöző is részese lehet ennek a fontos eseménynek, reméljük, nem zavarja meg túlságosan a kontinensviadalra való felkészülését.

                                                          Szuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
Ducza Anita a Férfi VB-n!