2009.08.10 - Megalakult a MÖSZ Női Bizottsága

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Megalakult a MÖSZ Női Bizottsága

2009. augusztus 10.-én Dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke megalakította a MÖSZ Női Bizottságát. Ezzel újabb fontos állomáshoz érkezett a hazai női ökölvívás. A Bizottság elnöke Faragó Beatrix, aki valójában már egy éve betölti ezt a posztot, azonban most tagokkal is fel lett töltve a bizottság. A tagok: Faragó Beatrix elnök, Kovács György, Szuknai Zsuzsanna, Gyója Velina, Csisztu Zsuzsa, Soós Barbara, Tuboly Marianna, Seres Attila.
Két név talán kevésbé ismert: Soós Barbara Soós Zoltán elnökségi tag lánya, agilis, több nyelven beszélő fiatal hölgy; Tuboly Marianna pedig Nagykanizsa jegyzőasszonya. Csisztu Zsuzsa a TV2 boxgáláin már bizonyította, hogy ért a bokszhoz, a profi lányokon keresztül pedig meg is szerette azt, így örömmel mondott igent a felkérésre.
A bizottság munkáját mindenképp befolyásolja az augusztus 22-i NOB döntés, miszerint a női ökölvívás végre felkerül -e az olimpiára. Amennyiben nemleges döntés születik, abban az esetben sem marad munka nélkül a bizottság, csupán a kitűzött út más cél felé mutat. Az Elnök Úr  nemzetközi értesüléseire hivatkozva 80%-ra teszi a pozitív döntés esélyét, ami azért biztató. Fontos információ, hogy három súlyban rendeznek olimpiai versenyt: 51, 60 és 75 kg.
Dr. Csötönyi Sándor egyéb jó hírekről is beszámolt: 2010-ben Magyarország Női UNiós EB rendezését tervezi. Ennek a helyszíne lehet Pécs -a kultúrális főváros program keretében- de más városok neve is felmerült. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a TV-s közvetítési jogokkal kapcsolatban is, aminek eredményeképp legalább egy nemzetközi női versenyt láthatunk valamelyik országos adón.
Persze szóba került a támogatás is. Az idei állami támogatás a tavalyi összeg 35%-a! Ez sajnos nagyon kevés, így a MÖSZ-nek a működéshez szükséges költség nagyobb részét szponzorok, támogatók segítségével kell biztosítania. Azonban lehetőség van arra, hogy szponzorok külön a női ökölvívást támogassák. Talán akad olyan cég az országban, aki lát reklámértéket a női bunyóban.
Végezetül az Elnök Úr biztosította a megjelenteket arról, hogy a női ökölvívás ugyanolyan édes gyermeke, mint a férfi szakág, és továbbra is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy lányaink minden fontos versenyre el tudjanak utazni.

Ezek a száraz tények. Az idő pedig majd eldönti, hogy ez a bizottság mit tud hozzátenni a magyar ökölvíváshoz. A megelőlegezett bizalom mindenkinek jár. Ezen az oldalon folyamatosan beszámolunk a bizottság munkájáról.

Seres Attila
womanbox.hu

képgaléria
Megalakult a MÖSZ Női Bizottsága