2009.07.08 - Összegzés az Uniós EB-ről

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Összegzés az Uniós EB-ről

A verseny összességében eredményesnek mondható, hiszen hét versenyzőnkből hatan éremmel tértek haza, amelyek reális bíráskodás mellett fényesebbek is lehettek volna. Bár fontos volt a jó szereplés (nem utolsó sorban a megelőző hangok miatt is) a tornán való részvétel főként a szeptemberi Európa-bajnokságra való felkészülés fontos állomását jelentette. Különösképpen a mostani helyzetben, amikor a Boszorkány Kupa sem kerül megrendezésre, ezzel a kevés nemzetközi szereplés lehetősége még tovább csökkent. Így lehetséges, hogy ez volt az EB előtt az utolsó nemzetközi megmérettetés, amin a női ökölvívóink részt vehettek. Ezt követően a lányok egy rövid pihenő után a klubjaikban készülnek tovább az év legfontosabb eseményére, majd augusztus elején egy újabb terheléses felmérés következik. A versenyt megelőzően pedig két hét közös edzőtáborra kerül sor, amelyre dr. Csötönyi Sándor az Ökölvívó Szövetség elnöke tett ígéretet.

Versenyzőink az Uniós Bajnokság egész ideje alatt jó hozzáállást tanúsítottak és egységes csapatként működtek. Mindegyikük minden tőle telhetőt megtett a győzelemért. S bár volt, aki nem tudta kihozni magából tudása 100%-át ez nem a hozzáálláson vagy a küzdőkészségen múlott. Látszott a magyar lányokon a mérkőzéshiány, illetve többen közülük most először bokszoltak négy menetet nemzetközi tornán, ami esetenként bizonytalanságot, nem megfelelő erőbeosztást, önbizalomhiányt okozott. Ezen hiányosságok részbeni pótlására, csökkentésére a versenyből kieső bokszolóinknak edzőmérkőzéseket szerveztünk, amely a tapasztalatszerzés mellett a jövőbeni lehetséges ellenfelek megismerésének, tudásuk feltérképezésének lehetőségét is magában rejti. Mind a versenyen, mind a sparingokon való szereplés során bebizonyították a lányok, hogy van keresni valójuk a nemzetközi mezőnyben.


Az Uniós Bajnokság magyar eredményei:
46kg III. Csapó Ágnes (GYS)
48kg III. Csík Mónika (NYVS)
51kg V. Mizsei Vivien (KKF)
54kg III. Némedi Csilla (SGY)
64kg II. Csejtei Csilla (HVS)
75kg III. Ducza Anita (NYVS)
81kg II. Kovács Mária (PVS)

A sikeres szereplés mellett a többi országgal való jó kapcsolatunkat is tovább tudtuk építeni, így két női versenyre is meghívást kapott a magyar csapat. Ez év Augusztusára Görögországba, jövőre pedig egy francia tornára.
Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk Kincses Feri bácsit, akinek köszönet jár az odaadó csapatvezetésért, hiszen mindenre gondolva intézte a csapat körüli ügyeket ténylegesen biztosítva versenyzőinknek a megfelelő hátteret. Valamint ki kell emelni még a magyar csapat tagjaként kiutazó Herman István bíró tevékenységét, aki mindig a csapat érdekeit szem előtt tartva végezte munkáját, nem feledve hovatartozását.

 

Gratulálunk a csapatnak a jó szerepléséhez!

 

képgaléria
Összegzés az Uniós EB-ről