2009.06.25 - Uniós EB 1. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Uniós EB 1. nap. 2009.06.24.

A mai napon 11 ország részvételével megkezdődött a IV. Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnoksága.
A mezőnyben több európa és világbajnok, valamint érmes található. A hét fős magyar csapatból az első napon hárman léptek a kötelek közé. Lássuk az eredményeket.

51 kgMizsei Vivien HUNCzuba Katarzyna POL4:6

Puhatolózós első menet után Mizsei a következő menetekben rendre több tiszta találatot vitt be lengyel ellenfelének, azonban a pontozóbírók nem találták azt a kis gombot az asztalon, így arra a találatra sem kapott pontot, ami után az ellenfelére számolni kellett. A bírók végig fej-fej mellett tartották az eredményt, majd a meccs végén 2 érthetetlen lengyel találatra adott pont állította be a 4:6-os végeredményt. Így sajnos Mizseinek búcsúznia kellett a további küzdelmektől.

54 kgNémedi Csilla HUNSengül Sabriye TÜR6:5

A soproni lány nagy szívének és hatalmas küzdőképességének köszönhetően nagy csatában- végig izgalomban tartva a közönséget- verekedte ki a továbbjutást. Ezzel a győzelemmel Némedi már biztos érmes. Következő ellenfele a 2008-as világbajnok lengyel Karolina Mihalczuk.

75 kgDucza Anita HUNGüneri Elif TÜR3:1

Duczának idén ez volt az első nemzetközi mérkőzése. Valószínű ennek köszönhető a nehézkes kezdés. Az első menet végére azonban megtalálta a megfelelő ütemet, így a végén sima pontozással nyerte a mérkőzést. Az elődöntőben a lengyel Fidura Lidia vár rá.

A többi magyar résztvevő párosítása:

46 kgRitner Floriane FRACsapó Ágnes HUN
48 kgBeonarek Patriczya POLCsík Mónika HUN
64 kgAthanasopoulou Christina GRECsejtei Csilla HUN
81 kgKovács Mária HUNTokur Hatice TÜR

A beharangozó cikkből kihagytam Herman István bíró nevét, aki a csapattal együtt utazott, így ezt most szeretném pótolni.

Hajrá lányok!

képgaléria
Uniós EB 1. nap