2009.06.25 - Elmarad a Boszorkány Kupa!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Elmarad a Boszorkány Kupa!

Június 23.-án az alábbi hír jelent meg az EUBC honlapján. A cikk angol nyelven jelent meg.

" A legmélyebb sajnálattal tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a 2009.08.12-16.-ra Pécsre kiírt Boszorkány Kupa szervezési problémák miatt elmarad. Reméljük, hogy jövőre találkozunk ezen a versenyen. Elnézést kérünk mindenkitől, akinek a verseny elmaradása problémát okozott.
Magyar Ökölvívó Szakszövetség"

Nem vagyok műfordító, de a közlemény lényege sajnos így is világos.
A Boszorkány Kupa jelenleg az ország legrangosabb nemzetközi női ökölvívó versenye, amire az egész világról szívesen jönnek a csapatok. Évről évre nőtt a verseny ázsiója. A tavalyi versenyen 71 hivatalos, és számos edzőmérkőzést láthatott a közönség. Az okokat nem említi a közlemény, így csak találgatni tudunk. Nálam első helyen a pécsi polgármester választás körüli huzavona áll. Jelenleg nincs olyan vezetője a városnak, aki el merné kötelezni magát a verseny mellett. A boldog békeidőkben Toller László vezetése alatt a verseny megrendezése nem volt kérdéses. Ismerjük Toller Úr sportszeretetét. Sajnos a súlyos balesete óta megváltozott a város hozzáállása. A verseny megrendezése 5 millió forint körüli összegbe kerül egyes becslések szerint. Második helyen persze ott lehet a gazdasági válság, ez most egyszerű magyarázat mindenre. Harmadik ok lehet a pécsi lányok megfogyatkozása. Jelenleg Kovács Mária talán az egyetlen, aki Pécs színeiben hadra fogható. Pezdány Edina, a tavalyi VB bronzérmese túl van a korhatáron, Kis Varga Bettinát pedig lassan egy éve nem láttuk versenyen.
Ez a verseny szerintem kinőtte a város kereteit. A versenyen elinduló lányok nemcsak a várost, a klubot, hanem az egész országot képviselik. Így ez a verseny nyugodtan lehetne országos rendezvény, akár évente más helyszínen.

Remélem, hogy nem fog a süllyesztőbe eltűnni egy ilyen szívonalas nemzetközi verseny.

womanbox.hu