2009.04.16 - Ahmet Cömert 1. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A mai nap megkezdődtek a XXIV. Ahmet Cömert férfi női nemzetközi ökölvívó torna küzdelmei.

Ugyan csak nemrég derült ki, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező verseny megrendezésre kerül mégis népes mezőny gyűlt össze. Isztambulban 16 ország 124 női ökölvívója húz kesztyűt a hét folyamán. Bár hiányoznak olyan nemzetek, mint Svédország, Finnország, Franciaország, akik korábban állandó résztvevői voltak a török tornának.

A magyar színeket öt női ökölvívónk képviseli, köztük több olyan fiatal lánnyal, akik első komolyabb felnőtt nemzetközi megméretetésükön vesznek részt.
Mint például a 48kg-os Ancsin Katalin (University), aki a román Ion Lidia ellen fog kezdeni. Vagy a még ifi 51kg-os Mizsei Vivien (KKF), ő Mandy Bujold-dal (CAN) küzd meg elsőként. És szintén újnak számít az 54kg-os súlycsoportban bokszoló Kovács Kára (BIG Boxing), aki ma az indiai Pavitra Hart ellen húzott kesztyűt.

Klári sajnos nem tudta megállítani a fizikálisan erősebb indiai támadásait, s bár végig nagy szívvel küzdött a mérkőzés Hart győzelmét hozta.

A mai nap még Nagy Tímea (DVSC) lépett szorítóba a lányok közül. Az első két menetben közel azonos teljesítményt mutatott a két versenyző, azonban pontot csak Navacioiu Julia kapott.0:2 A magyar lány a harmadik menetben fokozta az iramot és több tiszta találatot is bevitt,de a pontozók mindössze egyet láttak belőle értékelhetőnek.1:3 Timi nagy hajrával és szívvel az utolsó menetben fordítani tudott és 5:2-es pontozással jutott a legjobb nyolc közé.

A női csapatunk ötödik tagja Kovács Mária (PVSK). Ő a 81kg-os súlycsoport mai orosz-román mérkőzésének győztesével Turcin Luminitával (ROM) küzd meg az elődöntőbe jutásért.

Sajnos hiányoznak a csapatból olyan nevek , mint Csík Mónika, Csejtei Csilla vagy Ducza Anita,akik különböző okok miatt nem tudták vállalni a tornán való részvételt.

kapcsolódó versenyzők
kapcsolódó box-klubok